Skal vi ansætte en freelance-konsulent?

Hvad vil det sige at have en freelance-konsulent ansat?

Der er flere gode grunde til, hvorfor det er en god ide at ansætte en freelance-konsulent til et projekt. Nogle af de vigtigste grunde inkluderer, at man kan drage fordel af et udefrakommende perspektiv, udnytte indsigt og ekspertise hentet fra andre virksomheder og brancher, modtage hjælp til at lave planer samt ressourcer til at få dem til at ske. Herunder er nogle af de gode grunde til at ansætte en freelancer:

  1. Konsulenter kan rykke hurtigt ind på opgaven. Freelance-konsulenter er nemlig oftest en meget fleksibel arbejdskraft og kan derfor ofte træde til indenfor meget kort tid
  2. Konsulenter kommer med et blik udefra og kan derfor hjælpe til effektiv problemløsning fra et mere objektivt perspektiv end en intern fastansat
  3. Konsulenter er ofte eksperter indenfor deres felt og har en bred erfaring, fordi de har arbejdet med feltet længe og i mange forskellige projekter. Fordi de har arbejdet i flere forskellige brancher og hos flere forskellige virksomheder giver det dem noget unik erfaring, som kan være guld værd for jeres virksomhed
  4. Man skal kun bruge ressourcer på arbejdskraften i den periode det er nødvendigt, fordi en konsulent ikke er fastansat.

Ovenstående viser altså, at en freelance-konsulent på flere parametre kan bidrage til opgaveløsning i en virksomhed. Det er en unik arbejdskraft, som gennem sin ekspertise og erfaring i IT-branchen kan være problemknusere ud over det sædvanlige. Når man ansætter en freelance IT-konsulent, giver det derfor også mulighed for at se muligheder og løsninger i projekter, som man måske ikke havde fået øje på internt. Konsulenten har nemlig som sin vigtigste opgave, uanset speciale og erfaring, at afklare de behov I måtte have som virksomhed og på den baggrund foreslå de bedst mulige løsninger.

Hvis I kan sige ja til en af de følgende punkter, har I formegentlig brug for en freelancer:

  • I mangler specialister, der kan dække kort- eller langvarige kompetencebehov
  • I sidder fast eller måske har brug for nye perspektiver på opgaven
  • I mangler en problemknuser
  • I mangler fleksibel arbejdskraft

 

Hvad kan People-IT tilbyde dig som kunde?

Med adgang til et vidtrækkende netværk af konsulenter, får du altid den rette IT-konsulent til at løse opgaverne og projekterne i din organisation. Vi bygger bro mellem kunde og konsulent. Faglighed matches med opgave, og kultur matches med personlighed. Vi lægger stor vægt på, at People kommer før IT.

Vi gør samarbejdet enkelt og tilpasser os kundens processer og systemer. Problemfrit, kompetent og ligetil. Overordnet tilbyder vi to koncepter:

  1. Du anmoder om en konsulent til en opgave. Vi screener og finder den/de bedste konsulenter til opgaven. Når der er et match, underskriver vi Statement of Work (SOW) med de specifikke vilkår for konsulenten og den respektive opgave.

 

  1. Du har allerede den/de rigtige konsulenter eller konsulentvirksomhed. Du ønsker dog, at People-IT konsoliderer håndteringen af kontrakter, administrative opgaver samt fakturering. Du informerer os omkring detaljerne, hvorefter vi underskriver kontrakter med konsulenten og tager os af alting, så længe kontrakten er gældende. Nemt og fleksibelt!