Det skal du huske som freelance konsulent

25. maj 2023 | Nyheder

Som selvstændig freelancer er det vigtigt at huske, at det er dit ansvar at have styr på de praktiske ting, som er forbundet med din freelance-virksomhed. Herunder kan du læse om nogle af de ting, som er rigtig gode at huske, når du starter som freelancer 💼
 
✨ Du skal som ny selvstændig freelancer registrere din virksomhed hos erhvervsstyrelsen, for at have et CVR-nummer. Derefter kan du starte din freelance-virksomhed op.
 
✨ Du skal huske at det er dit eget ansvar at indberette skat og moms. Det er derfor en rigtig god ide, at du sætter dig godt ind i hvilke moms- og skatteregler der er for dit erhverv, da det også afhænger af, hvilke freelance-opgaver du skal løse. Husk, at du som selvstændig har både regnskabspligt og bogføringspligt.
 
✨ Du skal tegne din egen forsikring. Som freelancer er du ikke dækket af en forsikring, som du er i en fastansættelse – et godt sted at starte er at tegne en erhvervsansvarsforsikring. Vi anbefaler dog, at du rådfører dig med dit forsikringsselskab, for at finde den helt rette forsikring til dig.
Vil du altid gerne være opdateret på, hvad der sker i People-IT? Så følg med her: www.linkedin.com/company/peopleitdk/

Se vores andre nyheder her: www.people-it.dk/nyheder